Vrijdag 12 november 1915

Geheel den nacht wind, stormachtig en donker. Altijd geregend, ook geheel den dag, regen regen. Overal nat en buien neven een.

Van oorlog terrein weet ik niets als te herhalen. Wij hoorden gisteren weer zwaar geschut westwaarts en lezen nu dat de Franschen veel hebben beschoten in Vlaanderen, maar alles zonder uitslag.

De eieren zijn nu 11 centen. Zoo hebben wij ze betaald bij Jaak Bloekens voor ons eigen gebruik.

Dezen middag komt er een télégramme om op 16 Nov. 20 tonnen haver te leveren en 15 ton strooi op 22 Nov. en 15 ton strooi op 24 Nov. Dat zal de boeren niet aanstaan, maar wat er aan te doen. Wij hebben nog 92 zakken mais te verdeelen. Wij zullen de boeren die haver leverden wat meer mais geven, dat zal al wat troosten. Aardappelverkoop is vrij, maar men wil niet aan de grootste prijzen.

Gisteren heeft men aan den draad al de karren der boter kramers onderzocht, de boter doorgesneden met een draad en al vleesch dat niet gekeurd was aangeslagen. ook de beuknoten die er bij hadden. Ik weet den uitslag niet. De laatste woensdag waren er meer dan 50 stuk vee aan den draad verkocht.

Veel werk. Ik maak de rekening op voor de militaire leveringen.

Te veel werk, zwaar werk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *