Zondag 30 januari 1916

Mooi weder en wat zon.

Van oorlog weinig nieuws. Tegen den verjaardag des Keizer hebben de Duitschers wel getracht een stuk aan de monding van den Ijzer in te nemen, maar na harde gevechten met de Belgen en Engelsche is er niets behaald als eenige duizende Duitschers gevallen.

Ik ging in Merxplas na de Hoogmis, kerk en dorp vol herrineringen voor mij ook van familie leden die daar rusten R.I.P. Na den middag trokken Oom en ik naar de Velden en Hoekeinde om nog eens de bosschen te bezien die ter koop zijn bij inschrijving op 21 february 1916, en die ik over 30 à 35 jaar meest heb geplant en nu wel eene waarde hebben van 30 duizend franken dus is die aankoop eene goede zaak geweest, en nu is en eigendom nog meer dan de dubbele waarde

Om 5 uren vertrok naar Meerle in Hoogstraeten een uur ophoud waar ik een goede kennis Mr. Gustaaf Segers aantrof, en waar wij eene uur konden praten. Rond 8 ½ uur was ik welvarend in de Heimat. Maar in het terugkeeren aan de versperring een ernstig onderzoek papieren, porte monaie, en alles afgevoeld, kon ik voort. In den trein zat ik alleen met Leutnant Schmielle, een omgaande Duitscher, die er mag zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *