Maandag 10 juli 1916

Schoon, goed werkweer, droog.

Van oorlog weet ik geen nieuws, geen couranten gezien.

Verleden week was er geen smokkel geladen op de Dreef, nu vandaag reed Jespers, P. Mertens ieder met een vracht naar statie Meersel. Van Meir heb ik gezien Van Hees en de Grove Gysbrechts zonder de andere. Men sprak van voor eene waarde van 40 duizend franken. Dat koopt daar Kruger een D. Antwerpenaar, die mag door draad en de D. helpen hem. Men ziet dat met scheele oogen aan, op de Dreef.

Het was heden maandag van Meersel kermis, maar er was niets te bespeuren. Wij zijn op Watermolen op de koffie geweest, en ik heb de Mark en waterloopen bezien. De mark is zeer vuil, met dat bestendig regenen.

Deze morgen om 9 uren zag ik af komen goed opgevuld en geladen, het wijf van mulder Mertens en zuster Maria Havermans en dochter van Jan Van Gestel, allen smokkelaars van beroep en dagelijks. Er is veel geld onder de kleine man gekomen, maar voor eigen gebruik dat kan, maar die smokkelaars van beroep dat stinkt, maar het geld bij die niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *