Dinsdag 14 november 1916

Wederom schoon weder.

Weinig nieuws als veel geschut.

Gisteren is den Inspector komen zien voor bureel van den Zoll. Bij Smits mislukt. Toen bij al de geburen en ook niets. Toen naar Gendarmerie en daar was hij mede te vreden. Nu wachten wij af.

Smokkel gaat op zeer grote schaal. Bij Van Gils zjin verleden week nachten geweest van 150 smokkelaars. A. Vermonden reed zondag ook met Peer Mertens naar de grenzen om smokkel. Bij Vermeeren sterft een jong veulen met het blokstaarten spoedig dood, tetanos, klem. Den grond is daar ongezond voor paarden.

Tegen den avond heb ik eene pas gekregen voor twee dagen naar Merxplas, 15-16 Nov. Is zeer weinig. Ik hadt 8 dagen gevraagd. Nu mag ik wat levensmiddelen, koffie, kaas, mout en olie mede nemen, dan reiszak laten toezegelen op Pasambt. Morgen vroeg om 4 ½ uur per voietuur naar Minderhout. Oom Victor was verwittigd per telefoon.

Oorlog in de boter. Melkerij is uitbetaald aan 7 fr. Boerenboter aan 5.00 fr. per k. Alles door Botercentrale Antwerpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *