Woensdag 29 november 1916

Mist, zuur, donker, zeer koud. Geen nieuws.

Zondag is een Duitscher over den electrieken draad gesprongen. Op zijn zokken naar Zundert. Drij velo mannen achtervolgden hem. Toen die aan de grenzen kwamen was hij al over de grenzen en wenkte de Duitschers al, maar die dropen af. Hij was bediende uit eene cirk. en het was zijn schoonste sprong die hij ooit gedaan hadt, verklaarde hij.

Twee hollandsche hulp Commiezen hielden gsiteren 50 Smokkelaars aan. Men kon den buit op geen twee karren laden. Hier achter liepen in rij de Smokkelaars tot Strijbeek. Daar is een verbaal opgemaakt. Kloeke mannen, eene uitzondering.

Nog altijd is er schrik onder het volk voor het mede nemen. Volgens de straat zijn er al mannen van Hoogstraeten en Minderhout die moeten gaan werken aan het stellen van pindraad aan de vaart en het maken van loopgraven. Van Willebroek zijn er 250 man mede genomen zonder afscheid van hunne familien.

Vandaag om 9 uren was het lijkdienst voor Adriaan Van Gils, zoon van Sus Van Gils. Minder volk, daar zijn volk Smokkelaars voor den … zegd men.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *