Donderdag 2 augustus 1917

Even regenachtig, koud winderig.

De Engelschen zijn in een groot infanterie gevecht rond Yperen, en hebben 10 dorpen genomen. De Duitsche telegrammen geven allen Bixschotte op als verloren. Wederem eene groote menschslachting.

Cees Bruygens smokkelde gisteren vijf pakken nagels over de grens, hij is gesnapt en Henri Smits hadt voor hem borg gesproken, geraakte er tusschen, men eischte van hem 1000 mark. Hijwilde betalen, ik raadde het hem af, nieuwe bijeenkomst, men sprack van 500 mark. Dit geraakte ook niet klaar. Ten laatste moest Smits en Bruygens eene kar hout komen zagen, en hier bij mij komen zeggen. Dit is geschied. Goed einde. Smits niet gaarn.

2 reacties op “Donderdag 2 augustus 1917

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *