Zondag 7 oktober 1917

Zeer ruw nat weder.
Geen nieuws van den oorlog.
Om 8 uur krijg ik een bericht dat ik 2000 mark moet betalen, als borg voor levering van de phosfaat rond 10 uren. Ik ga naar het Pasambt. Schmiele niet te huis, ik wil niet betalen en ga naar huis. ’s Midddag komt Schmiele bij mij, dat ik voor 6 uur de 2000 mark moet betalen of wel dat het alles opgestuurd wordt naar de Kreigschef, maar dat de Vermeeren kind. verplicht zijn mij de boete terug te betalen. Na beraad betaal ik 2000 mark om 6 uren, na lang tegen striebelen. Ik stel voor morgen de burgemeester van Meir, Minderhout en Meerle te hooren, zoo afgesproken. Peer Vermeeren is tweemaal op het Pasambt geweest, maar de oudste Frans was bij den aanslag gaan loopen, maar die moest bij hem komen, maar die durft niet uit vrees van over den draad te moeten.
Dit alles op zondag Porcioncula, Merxplas kermis, Meir kermis en een weder stormwinden, regenvlagen, donder dat ik geen parapluie kan gebruiken, een caban wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *