Donderdag 10 oktober 1918

Schoon weder, ‘s nachts gevrozen, koud, gisteren ook.

Geen beslissing gekend, Wilson vraagt uitleg over zekere zinnen van de Duitsche nota. In de Fransche, Engelsche en Amerikaansche pers is men ongunstig aan wapenstilstand. De Times schrijft voor verdere beschietingen, tand voor tand. Indien Rijsel vernietigd wordt zal Frankfurt worden plat gelegd, of Brugge dan zal het Hamburg moeten ontgeld, enz.

Men houdt vast, voor men over wapenstilstand of vrede onderhandelingen begint, Ontruiming der bezette gebieden België Frankrijk en de andere. Dat is eene zware vernederende zaak, er zal wel wroeging zijn en geknars der tanden. Wat gedaan met zijne oorlogsbuit in Antwerpen en elders. Dan later wat zal Elsas Lotharingen’s lot zijn. Zijne vloot en Colonien. Wat zullen de vrede onderhandelingen lang duren. Turkije en Oostenrijk zijn geheel buiten adem. Wij verhoopen maar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *