Donderdag 31 oktober 1918

Schoon weder koud.
Van oorlog overal nog kleine gevechten. De Italianen hebben veel terrein gewonnen. Sedert acht dagen komen er geen brieven meer van het arrondissement Antwerpen, het is daar etappen gebied. Met Hoogstraeten en Turnhout en omstreken kunnen wij nog corresponderen. In Vlaanderen heeft men den gewoonen administratie dienst, ook postdienst. Telegraafdienst bestaad tusschen Havre en Brugge. Van Thourout loopen er treinen naar Brugge en omsteken. De volkvertgewoordigers die in Frankrijk en in Holland waren komen bijeen in West Vlaanderen. Het Belgisch bestuur neemt afscheid van Frankrijk. Er loopt ook een trein van Parijs naar Rijssel. Men spreekt van het sneuvelen of sterven van Pere Aerts, men wist dat hij gekwetst was. Het is niet zeker. Het was over twee maanden zoo ook met A. Meeuwissen, die is ziek geweest, is nu voor een maand in het zuiden.
Er zijn vandaag 270 vluchtelingen doorgetrokken. Ze krijgen nog een kom melk, ze mogen niet meer uit de wagens aan de versperring. Oostenrijk ontruimd de bezette streken en trekt zijne troepen terug, het werk van de nieuwe minister Andrassy zonder voorkennis van Duitschland. Een deel van Oostrenrijk verklaard zich geheel onafhankelijk en zelfstandig morgen komen er weer andere, Oostenrijk is op. Turkije heeft ook directe besprekingen met de Entente, over vrede zoodat Duitschland alleen staat en ook zal moeten opgeven, alhoewel hij aan zijne troepen dagorders zend dat ze Antwerpen daar nu Brussel en Luik hardnekkig zullen verdedigen. Niet aangenaam voor ons, maar hij zal ook wel toegeven, anders is hij zeker zijn kroon kwijt, aan de Maas zouden ze het nog wel een jaar kunnen houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *