Dinsdag 19 november 1918

Schoon zoel weder, de winter is uit.

Mama, Martha en Livina waren naar Merxplas nu zijn de twee laatste aangekomen.

Zondag 17 November begon om 6 uren de bestorming te Merxplas van den bonten Os. Alles is er kapot geslagen, piano, belfort, niets gespaard, de eigenaars waren op tijd gevlucht. Nog eenige andere kregen hun belooning. Van eene moeder en dochter heeft men de haren afgesneden. Twee konden nog in de broek vluchten.

In mijne boerderij (Backx) liggen 30 karren munitie en alle soorten bommen, waar er de soldaten eene partij hebben afgeschoten op mijn akker, er zijn vele ruiten gebroken, alles ligt in den slagmolen, een gevaarlijk goedje voor de geburen.

Toen onze familie door Rijkevorsel ging hield men daar een optocht, en begon men ruiten uit te werpen er moesten er nog meer aan. Zoo dat overal de straf volgt voor landverraders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *