Zondag 1 december 1918

Goed weder.

Overal wapperen nog vlaggen. Ik heb geene gazetten gezien in Merxplas en nu lees ik de plechtige inhaling van den Koning te Brussel. Het ontvangst der Fransche soldaten te Metz en Straatsburg, het terugtrekken der Duitschers de laatste zal wel weg zijn. in Antwerpen en elders ook zijn er slechte verzorgde gekwetste soldaten achter gelaten, dooden die meer dan 2 weken dood waren onbegraven in kelders enz.

Tegen avond sprak ik met Jan Geerts, en die zegde mij: Uw Josef, is spijtig. Ik vroeg hem meer maar hij wist van meisjes Tax en de De Roover, dat Josef gevallen was.

Bedenkelijk.

Antonie komt deze avond aan met tram, en die hoort ook dat Kee Lochten, Verbunt, Adriaensen, Jef van den Burger zijn ook dood, in die gesteltenis brengen wij den avond en nacht door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *