Donderdag 23 januari 1919

Veel winter koud gevrozen, zeer stil.

Weinig nieuws van de vredeconferentie.

De procureur heeft al twee plakkaten gezonden om de mannen aan te duiden die te in schikkelijkheid betoond hebben aan de vijanden. Er worden acktiviste in de hoogere besturen afgesteld. Jagueneau, secretaris  Adriaensen, Ferstraats die zitten in Breda.

Gisteren kwam Van Den Bulke commies schoonzoon van Sus van Gils mij een handteeken vragen. Ik wilde dit zien teekenen dat kan hij niet. Hij is gaan vluchten voor zijne schoone daden zegde ik hem, hij maakte er allemaal bullen van. Ik zegde dat die landverraders de schuld hadden aan de dood onzer soldaten en ook mijn zoon, en ik joeg hem de deur. Ik wilde hem bijna slaan, ik ging hem gram achterna tot aan de voordeur. Hij vroeg mij nog al passen voor den zoon van Gils. Eene schoone commies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *