En toen was het vrede …

Met het heuglijk bericht van gisteren 24 juni 1919 komt niet alleen aan de oorlog een einde, maar ook aan deze reeks.

Het project, waarbij we de unieke oorlogsdagboeken van de Meerlese burgemeester Lodewijk Van Nueten hebben ontsloten, eindigt vandaag.

Samen met ons kon u bijna 5 jaar lang een bevoorrechte getuige zijn van een stuk lokale geschiedenis. We zijn dankbaar dat we het grote publiek inzage hebben kunnen geven in deze unieke bron. Hiervoor danken we nogmaals de familie Van Nueten voor hun gulle schenking.

Bedankt ook aan al onze lezers voor de getoonde interesse!

De website www.meerle14-18.be zal nog de rest van het jaar online blijven. Voor andere informatie en vragen over de dagboeken kan u steeds contact opnemen via museum@hoogstraten.be.

5 thoughts on “En toen was het vrede …

 1. Zeer bedankt voor die schat aan informatie die we tot ons konden nemen door het publiceren van de dagboeken. Iedere dag was weer een belevenis over 100 jaar geleden. Ondanks die 100 jaar waren er veel gelijkenissen. En verschillen uiteraard. Vandaag was het bepaald geen Bamisweer zoals de Burgemeester dat gister nog omschreef. Dank je wel voor alles. Het ga u goed. Willy Waumans.

  • We zullen het missen: die inzage, dat beetje inleven in wat er 100 jaar geleden in Meerle gebeurde, passeerde, gezegd werd.
   Dank om dit dagboek zolang te delen.
   Een dagelijks ritueel waar een eind aan komt.

 2. Een levensverhaal van een duister geboren 1890. Met het tekenen van de vrede begon de tweede wereldoorlog. In Duitsland was de burgeroorlog gestart, die stopte met Hitler een stem op de radio waar je koud van kreeg.

 3. Mooi
  Dank je wel.
  Veel geleerd
  Als brandweerman heeft het nog iets speciaals, om op 11 November met veel enthousiasme de groet te brengen aan onze helden.
  Dus ik wil iedereen oproepen om steeds op 11 November effe bij het monument stil te staan.

 4. Fantastisch
  Met ingehouden spanning veel dagen de verhalen doorgenomen en er veel van opgestoken.
  Geschiedenis die niet mag verloren gaan voor onze nakomelingen.
  Bestaat de mogelijkheid om gans deze dagboeken off-line te bewaren?

  alvast bedankt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *